Обряди

Обряди на Покрова

Покрова Пресвятої Богородиці – це таємниця. Її магія входить в життя людей в той час, коли осінь зустрічається з зимою. Пора звершень передає свої права царюванню холоду та спокою. Земля ховається під пухнастим, білим снігом, а Богородиця вкриває своєю чарівною хусткою молодих дівчат.

Після цього небесного таїнства вони виходять заміж. Ця чудова пора щаслива і для жінок, що вже є у шлюбі. На свято Покрова вони можуть здійснити свої давні мрії про злагоду та мир, міцні родинні зв’язки та сімейну вірність. Їх  побажання обов’зково здійсняться.

Напередодні свята можна дізнатися, коли вам судилися зустріти свою другу половину, як довго чекати на весілля і скільки діток вам приготувала доля. А ще вас, мабуть, цікавить, чи буде щасливий шлюб. Як цього досягти? За допомогою обряду, що залишили у спадок наші предки.

Слов’яни на Покрова покладали особливі надії, шукаючи в ньому силу провидіння та святість людських почуттів. На межі осіннього суму та зимових веселощів вони намагалися спіймати щастя у майбутньому єднанні жіночої та чоловічої долі. Це нестримне бажання було найкраще викладено у древньому прислів’ї «Зазим’я прийшло – засидження принесло». Воно і тепер спонукає наших дівчат в переддень свята влаштовувати посиденьки з ворожінням.

«Хто швидше за всіх вийде заміж» – одне з набільш популярних у народі гадань. Будьте обережні. Його потрібно проводити, дотримуючись певних правил. Давайте, тихенько та непомітно будемо спостерігати за надзвичайно цікавими обрядовими діями.

Ввечері, коли стемніє, в хаті однієї з молодих подружок починається дійство. Дівчатка сідають в коло. Кожній з них потрібно відрізати нитку однакової довжини, близько двадцяти п’яти сантиметрів. Нитка повинна бути лише червоного кольору. Саме така палітра символізує нестримні полум’яні почуття та безмежну любов. Придивіться, в центрі кола подружки вже помістили велику свічку. Її треба запалити. Це початок ворожіння. Відчувається атмосфера містичного єднання з предками, що знали всі таємниці всесвіту.

Ось дівчатка підносять одночасно свої нитки до полум’я свічки. Вони напружено чекають, коли згорить перша нитка. Це буде невідворотній знак того, що її володарка швидше за всіх присутніх вийде заміж.

Ось настає цей момент. Подружки щиро вітають одну з дівчат, що сором’язливо дякує їм та своїй щасливій долі.

Якщо ви вирішили взяти участь у ворожінні на Покрова, обов’зково зверніть увагу на те, як горить нитка. З неї йдуть іскри, вона шипить та нерівно палахкотить? Значить, потрібно готуватися до випробувань та несподіванок. Життя з вашою другою половиною буде приправлено гострим перцем та гарячим, полум’яним коханням. В шлюбі вас чекає маса сюрпризів.

Якщо нитка горить рівномірно та беззвучно, то й життя з коханою людиною буде безтурботним і спокійним. Особливих, яскравих змін в житті очікувати не варто. Воно буде йти розмірено, своєю чередою.

Пращури-слов’яни залишили також у спадок обрядове дійство дівчатам, що мріють знайти кохання на все життя. Як налагодити мир та благополуччя у майбутній сім’Ї. Як зробити так, щоб чоловік завжди любив та поважав дружину, а діти були щасливі та здорові?

Давайте, зануримось в обряд, який дарує позитивне майбутнє. Для нього потрібні нові каблучки. Вони виконають важливу роль провідника бажань, після чого будуть кинуті у воду. Ворожіння проводить одна або декілька жінок. Кожна з них бере в руки по дві каблучки. Їх потрібно буде зв’язати червоною стрічкою. Під час сакральної дії дівчата мріють про своїх майбутніх обранців долі. Це не тільки прохання у вищих сил допомогти знайти достойну людину, але і складання її певного портрету.

Яким я хочу бачити свого нареченого? Красивим, добрим, ввічливим, люб’ячим, терпеливим? Про ці риси під обраяду й треба щиро думати та їх бажати.Найкраще число зав’язувань – три. Це є символ справжнього, зворушливого кохання.

Потім дівчата беруть нові маркери та аркуші паперу. Вони записують всі свої побажання щодо майбутньої сім’ї в подробицях. Проводять такий обряд для виконання конкретних потреб (прохання про дитину, вірність чоловіка, або щось інше) і заміжні жінки.

Папірець після запису потрібно скрутити в трубочку і засунути в обручки. Відтепер вони, разом з папірцем та ниткою, будуть вашим надійним оберегом.Його зазвичай кладуть в гарну нову коробочку (з заплющеними очима), що потім має бути схована в таємне місце, подалі від людей. Коли ваші бажання нарешті здійсняться, аркуш паперу треба спалити. Вогонь – це очищення від всього поганого та нездійсненного. Каблучки через ліве плече та лівою ж рукою викидаються у воду, що якнайкраще вміє оберігати наші людські таємниці.

Ось таке воно магічне та всесильне свято Покрова Пресвятої Богородиці. Поспішайте під цей захист. Він буде завжди оберігати вас та вашу сім’ю від всіх негараздів.

Коментарі (3)

  • Доброго ранку я получила ваший медальон як ним користуватись

  • А нет ли таких обрядов,чтобы в семье все наладилось и муж вдруг очень захотел работать?А то 5 лет как никак не дойдёт,буду очень благодарна,Спасибо!